Magazines

Lente vol kleur!
In april verschiet de wereld van kleur: de tulpen tonen hun bonte tinten, fruitbomen bloeien en overal verschijnt fris groen blad. In deze uitgave van Gardeners' World laat Monty zien hoe je ook de rest van het jaar voor kleur zorgt met de mooiste clematissen. Daarbij legt hij ook uit hoe deze klimmers zo verzorgt dat ze elk jaar weer voor veel vreugde zorgen.

Tuinontwerp: planten voor jaarrond sfeer
Goede plantencombinaties maken waarmee je je tuin het hele jaar structuur en sfeer geeft, is gemakkelijker dan je denkt. Alan Titchmarsh geeft je de beste adviezen voor het beplanten van je tuin. En je kunt daar meteen mee aan de slag! Waar je deze maand ook je handen vol aan hebt, is het opkweken van planten uit zaad. We vertellen je hoe je ook 'lastige' zaden laat uitkomen.

En verder...
Leg je deze maand de basis voor een smakelijke oogst, geef je oude spullen een nieuw leven in je tuin, leer je de do's en don'ts van tomaten verspenen, krijg je een exclusief voorproefje van Monty's nieuwste boek en nog veel meer!

04/2024

U kunt dit magazine niet bekijken
Lang leve de lente
De lente lonkt en de eerste zachte dagen verleiden diverse planten tot uitlopen. Hoog tijd om de tuin in te gaan! In deze uitgave van Gardeners' World laat Monty Don zijn favoriete voorjaarsplanten en lentebloemen zien en vertelt hij meteen welke tuinklussen je deze maand zeker niet moet overslaan.

Het grote zaaien begint
Maart is een maand van belofte – vol verwachting stoppen we heel veel zaadjes in de grond in de hoop dat ze uitgroeien tot mooie planten. Deze maand kun je de vorderingen van Jennita Jansen in haar nieuwe pluktuin zien en vertelt ze wat je nu moet doen om ook jouw tuin over een tijdje vol in bloei te krijgen. Verder zaaien we heel veel tomaten en ontdek je hoe je dat perfect aanpakt, zodat je deze zomer een smakelijke oogst haalt. Zaai je mee?

En verder...
Laat Alan Titchmarsh zien hoe je een tuin ontwerpt waarin je tot rust komt, leer je hoe je een tuin in potten en bakken maakt, ontdek je welke wilde bloemen je nu in je bloemenwei kunt zaaien en nog veel meer!

03/2024

U kunt dit magazine niet bekijken
Snoeien doet groeien
Nog even en de eerste bladeren verschijnen weer aan de bomen. In deze uitgave van Gardeners' World vertelt Monty waarom je de wintersnoei moet afronden voordat het zover is en welke bomen en struiken je nu kunt snoeien, Natuurlijk legt hij ook uit hoe dat perfect aanpakt, zodat je binnenkort verzekerd bent van uitbundige groei, bloei en fruit.


Loop warm voor de beste pepers
De eerste hittegolf begint voor tuiniers al in februari, want met het kweken van pepers kun je niet vroeg genoeg beginnen. Maar welke zaadjes moet je kiezen uit de vele pepersoorten? Wij helpen je op weg met een pikante selectie en vertellen hoe je ze grootbrengt tot pittige tantes.

En verder...
Geeft kwekerij De Verwildering de beste tips voor voedsel(bos)planten, ontdek je hoe je zelf textielverf kweekt, geven experts adviezen waarmee nog meer tuindieren een thuis geeft en nog veel meer!

02/2024

U kunt dit magazine niet bekijken
Gelukkig nieuw tuinjaar!

Zodra het nieuwe jaar begint, is het hoog tijd om je vol frisse energie te storten op het maken van nieuwe tuinplannen. In deze uitgave van Gardeners' World gaan we daar dan ook volop mee aan de slag. Of je nu een pluktuin wilt aanleggen, groenten wilt kweken, of meer dieren naar je tuin wilt lokken, wij helpen je bij het creëren van je droomtuin.

 

Minimale kosten, maximale opbrengst

De prijzen rijzen de pan uit, dus wordt het tijd om op de kleintjes te letten en zelf een deel van je voedsel te kweken. Daar bespaar je niet alleen behoorlijk wat geld mee – het is ook ontzettend leuk om te doen!

 

En verder...

Kweekt Carol plukbloemen voor een heel bijzondere gebeurtenis, zet Monty zijn tuin wagenwijd open voor tuindieren, maken Rogier en Marieke reclame voor cyclamen en nog veel meer.!

01/2024

U kunt dit magazine niet bekijken
Met het decembernummer van Gardeners' World kom je helemaal in feeststemming! In ons extra dikke kerstnummer vind je volop groene inspiratie. Ontdek hoe je jouw huis én tuin extra feestelijk maakt, wat de favoriete winterplanten van Alan Titchmarsh zijn en maak heerlijke feestrecepten met ingrediënten uit eigen tuin!

12/2023

U kunt dit magazine niet bekijken
Ode aan de herfst

Het najaar biedt volop nieuwe mogelijkheden, want dit 'vergeten tuinseizoen' is de beste tijd om vaste planten, struiken en bomen in de grond te zetten! In deze uitgave van Gardeners' World passeren al onze favoriete bomen en planten de revue die je meteen kunt planten én waar je nog jaren plezier van zult hebben.

Je tuin in balans

Onder de grond is het een drukte van belang, want allerlei organismen werken daar hard om de grond gezond te houden. Doe daar je voordeel mee! Met onze tips help je dit bodemleven en in ruil daarvoor zal het jouw tuin perfect in balans houden.

En verder...

Poten we de lekkerste soorten knoflook, gaat Monty voor planten van eigen bodem, snoeien we ramblerrozen, fleuren we het donkere seizoen op met potten, en nog veel meer.

11/2023

U kunt dit magazine niet bekijken
De kracht van inheems
Inheemse planten zijn belangrijker dan ooit! In het oktobernummer van Gardeners' World ontdek je waarom deze planten in jouw tuin niet mogen ontbreken en waarom het najaar het beste moment is om inheemse soorten te zaaien. Zaai je mee?

Koester de herfst
Terwijl je tuin zich langzaam opmaakt voor het donkere seizoen, is het tijd om de mouwen op te stropen en aan de slag te gaan. Monty vertelt je welke 10 tuinklussen je zeker aan je takenlijstje moet toevoegen. Daarnaast laat Alan zien hoe je je tuin door de winter loodst zodat hij in het voorjaar weer helemaal klaar is om snel en gezond uit te lopen.

En verder...
Poot Carol haar favoriete voorjaarsbollen, kweekt Marieke Nolsen dahlia's voor een bijzondere bruiloft, help je bestuivers op je balkon en nog veel meer.

10/2023

U kunt dit magazine niet bekijken
Pluk de nazomer!
September is een perfecte mix van afscheid en een nieuw begin. In het septembernummer van Gardeners' World halen we de oogst uit de moestuin en de pluktuin binnen, maar we nemen ook alvast een voorschot op volgend jaar, door nu groenten en bloemen te zaaien. En natuurlijk planten we heel veel bloembollen voor een heel voorjaar kleur.

Tuinontwerpen voor kleine ruimten
Een kleine tuin ontwerpen levert extra uitdagingen op, want je moet zo slim mogelijk omgaan met de beperkte ruimte. Ontdek hoe je potten, zitjes, water en zelfs groenten en fruit in de kleinste tuinen kwijt kunt, zonder in te leveren op schoonheid.

En verder...
Stelt Carol de mooiste schaduwplanten aan je voor, helpen we je om minder plastic te gebruiken in de tuin, snoei je berken in vorm, vul je een pot met cottageplanten en nog veel meer.

09/2023

U kunt dit magazine niet bekijken
Maak van je tuin een thuis en help de natuur
Vorm je tuin om tot een thuis – niet alleen voor jezelf, maar zeker ook voor alle dieren die in je tuin leven. In het augustusnummer van Gardeners' World laten we zien hoe mooi een wild hoekje in je tuin kan zijn. En dan blijft er nog genoeg ruimte over voor ander moois – bijvoorbeeld een pluktuin!

Voor iedere tuin een boom
Door hun hoogte, structuur en lange levensduur zijn bomen onweerstaanbaar. Bovendien worden ze steeds mooier naarmate ze groeien. Het probleem? Niet kunnen kiezen welke je wilt … Carol biedt keuzehulp en stelt haar favorieten aan je voor.

En verder...
Vergroot je je zomeroogst met Monty's tips, maak je vurige kleurencombinaties op je terras, oogst je plukbloemen, breng je leven in je tuin met water en leer je hoe je tomatenzaden oogst en bewaart.

08/2023

U kunt dit magazine niet bekijken
Hoogzomer: vakantie in de tuin!
Juli, dat betekent vakantie in de tuin! In het julinummer van Gardeners' World genieten we met volle teugen van het beste dat de zomer ons te bieden heeft. Vul de potten op je terras met een heerlijk bloemenparfum, ontdek welke prachtige zomerbloeiers goed tegen droogte kunnen, en smul van vers geoogste lekkernijen uit eigen tuin – onweerstaanbaar!

Zomerse overvloed uit de tuin
Over verse oogst gesproken: Monty vertelt wat zijn favoriete groenten van deze maand zijn en legt uit hoe je een nóg grotere oogst kunt krijgen. Daarnaast tellen we af naar de Kerst (ja, nu al!). Want als je nu in actie komt, serveer je met de feestdagen verse groenten uit eigen tuin.

En verder...
Vertelt Carol welke vaste planten een must zijn voor elke tuin, doe je de leukste ideeën op voor zomerse tuinavonturen met de (klein)kinderen en nemen we een kijkje in jullie inspirerende mini-moestuinen.

07/2023

U kunt dit magazine niet bekijken
In het juninummer van Gardeners' World steken we onze neus in de rozen, want juni is voor deze prachtplant dé topmaand. Adam laat zien dat rozen echt niet lastig zijn om te verzorgen, en voor elke tuin is bovendien wel een geschikte roos te krijgen. Ondertussen dicht Monty de hongerkloof in de moestuin en vertelt hij welke groenten je deze maand nog kunt zaaien. Het is namelijk nooit te laat om te beginnen!


Dit lees je nog meer in het juninummer:

De leukste cadeautips voor vaderdag
Maak je eigen plantenvoeding
Help jonge vogels een pootje
Maak zomerpotten voor bestuivers
Kweek meer groenten in verhoogde bedden

06/2023

U kunt dit magazine niet bekijken
Eindelijk is het zover: in mei mogen alle planten weer naar buiten, en dat vieren we uitgebreid in het meinummer van Gardeners' World. Carol laat zien hoe je je tuin opfleurt met kleurrijke, eenjarige bloemen. En Monty legt uit met welke mei-klussen je nog deze zomer zorgt voor een gezond, duurzaam én mooi tuinparadijs vol leven e

05/2023

U kunt dit magazine niet bekijken
De lente barst los!
Voorjaarsbloesems, kleurrijke tulpen, hemelsblauwe vergeet-mij-nietjes: de lente is gearriveerd! In de april-uitgave van Gardeners' World laat Monty zien dat je door slim met je ruimte om te gaan zelfs met de kleinste tuin volop van al dit fraais kunt genieten. In 7 stappen helpt hij je om een tuin(tje) te maken waarin je elke dag van het jaar wilt vertoeven – én die gonst van het leven.

Lekker en goedkoop: oogsten uit de achtertuin
Van de tuin rechtstreeks naar je bord: door te oogsten uit je eigen achtertuin maakt je voedsel geen kilometers meer, maar slechts nog een paar meter. En de smaak? Daar kan geen groente of fruit uit de winkel tegenop. Laat je inspireren en ga ook aan de slag met behulp van onze kweekgids. Dan eet je nog deze zomer vers uit je eigen tuin.

En verder...
Ontdek je welke aardbeienrassen je moet kweken voor de beste smaak, showt Carol haar favoriete bloeiende heesters, treden Rogier en Marieke in het spoor van varens en leer je hoe je een bak beplant met weelderig groen

04/2023

U kunt dit magazine niet bekijken
Zet de bloemetjes maar buiten

De voorjaarsbollen beginnen te bloeien, de eerste scheuten lopen uit en de knoppen staan op barsten: maart is een maand van optimisme. In de maart-uitgave van Gardeners' World vertelt Monty hoe je dat gevoel vast kunt houden door van je tuin een toevluchtsoord voor vlinders, wilde bijen en andere bestuivers te maken. Met de juiste planten zorg je ervoor dat zij – en wij – het hele jaar bloemen hebben. Optimisme verzekerd!

Kweek dit jaar eens wat nieuws

Het klimaat verandert, en wat eerst werkte in je (moes)tuin, is niet altijd meer vanzelfsprekend. Maar de veranderingen bieden ook nieuwe kansen. Door andere keuzes te maken en nieuwe planten te proberen ontdek je allerlei nieuwe smaken, geuren en kleuren. Experimenteren is leuk!

En verder...

Leer je met onze uitgebreide kweekgids de beste kneepjes voor succesvol zaaien en planten, vertelt Carol welke zomerbollen je nu in de grond moet stoppen en krijg je een masterclass waarmee je voorjaarssnoei niet mis kan gaan.

03/2023

U kunt dit magazine niet bekijken
Het is nog hartje winter, maar menig tuinierhart begint juist nu sneller te kloppen. Vanaf februari kun je namelijk beginnen met het zaaien van de eerste planten, zodat je straks in de lente al een voorsprong hebt. In de februari-uitgave van Gardeners' World vertellen we wanneer en hoe je moet zaaien, hoe je je zaailingen verzorgt en hoe je veel oogst voor weinig geld – elke keer weer.

02/2023

U kunt dit magazine niet bekijken
Nu de dagen lengen, is het voor je het weet weer lente. Hoog tijd dus om te bedenken wat je komend jaar in de tuin kunt gaan doen. In de januari-uitgave van Gardeners' World helpen we je daarbij graag een handje. Zo zaai je dit jaar zelf de sterkste planten met Monty's zaaitips en laten we zien hoe je een prachtige keukentuin aanlegt. Het belooft een geweldig en groen tuinjaar te worden!

01/2023

U kunt dit magazine niet bekijken
Met de kersteditie van Gardeners’ World kunnen jouw feestdagen nu al niet meer stuk. Beleef de voorpret met het maken van groene kerstdecoraties, het kweken van een feestmaal uit eigen tuin en het uitzoeken van de leukste cadeaus voor tuiniers. Monty geeft zijn beste duurzame tuintips en Alan helpt je bij het maken van een nieuw tuinontwerp waarmee je het nieuwe jaar vol nieuwe energie kunt inluiden.

12/2022

U kunt dit magazine niet bekijken
Zaai nu de basis voor volgend jaar
De herfst is de nieuwe lente. Want juist nu leg je de perfecte basis voor het komende tuinjaar. Ontdek in de november-uitgave van Gardeners' World de voordelen van zaaien in het najaar, laat je inspireren door de mooiste tulpen en leer hoe je vanaf nu bomen en struiken snoeit, zodat ze in het voorjaar nóg krachtiger en mooier uitlopen.

Najaarscadeautje: bladaarde
Gooi gevallen herfstbladeren niet zomaar weg, maar maak er bladaarde van! Monty legt uit wat je moet doen om zelf dit ideale ingrediënt voor potgrond, mulch of het verbeteren van elke grondsoort te maken.

En verder…
Brengen we licht in de najaarstuin met fleurige potplanten, ontdek je welke plantenkleuren bij jou passen, leer je hoe je extra lang frambozen oogst en vertellen we waar je op moet letten bij het kiezen van een kas.

11/2022

U kunt dit magazine niet bekijken
Smakelijke herfst
Het is weer voorbij, die mooie zomer. Maar dat geldt niet voor de oogst! Deze maand zijn onder andere de appels aan de beurt om geplukt te worden. Monty is er dol op en vertelt waarom hij maar liefst 49 (!) soorten appelbomen heeft staan. En niet alleen in het najaar kun je oogsten, want met onze tips eet je op elk moment van het jaar vers uit eigen tuin.

Het geheim van een goed doordacht tuinontwerp
Voelt je tuin te rommelig? Of te open? Dan is het een goed idee om eens goed te kijken naar de indeling van je tuin. Want met het juiste ontwerp wordt je tuin precies goed – en wij geven je met onze slimme tips alvast wat houvast.


En verder…
Planten we nu heel veel voorjaarsbollen, leer je welke tuinvaardigheden niet mogen ontbreken in je arsenaal, vertelt Carol Klein alles over de kunst van kleurgebruik in de tuin en ontdek je wie de vegetariër is onder de vleesetende bekerplanten.

10/2022

U kunt dit magazine niet bekijken
Verwelkom het najaar
Het zomerseizoen loopt ten einde, maar niet getreurd, want september is een fantastische tuinmaand. Niet in de laatste plaats omdat de eerste voorjaarsbollen de grond in mogen. Wij laten zien met welke bollen je nu de mooiste bloempotten samenstelt, zodat je in de lente op de eerste rij zit zodra hun bloemen verschijnen.

Van lege grond naar jouw droomtuin
Het aanleggen van een nieuwe tuin kan een intimiderende klus zijn. Want waar moet je beginnen? Alan Titchmarsh legt in een nieuwe serie stap voor stap alle tuinierbeginselen uit waarmee je droomtuin weer een stap dichterbij komt. Te beginnen bij de ligging van je tuin en je grondsoort.

En verder...
Volgen we Yvette van Boven in haar Ierse tuin, legt Monty Don uit hoe je overbemesting voorkomt, vertelt Mark Lane hoe je makkelijker tuiniert met een lichamelijke beperking en ontdek je wat het beste moment is om diverse groenten te oogsten.

9/2022

U kunt dit magazine niet bekijken